OPEN

OPEN is een regionaal organisatienetwerk dat ontstaan is vanuit de vierde pijler van inburgering. Het Vlaams inburgeringsdecreet werd gewijzigd waarbij verplichte inburgeraars nu moeten voldoen aan 4 in plaats van de vroegere 3 pijlers om hun inburgeringsattest te behalen.

De vierde pijler van inburgering houdt in dat nieuwkomers de doelstellingen moeten behalen van een participatie- en netwerktraject. Dit traject moet nieuwkomers in Vlaanderen de kans geven om hun sociaal netwerk te versterken en te verbreden door bijvoorbeeld samen met een buddy op pad te gaan, zich in te zetten als vrijwilliger of een kennismakingsstage te doen in een organisatie of bedrijf. Het organisatienetwerk OPEN draagt hiertoe bij door aanbod te ontsluiten voor nieuwkomers waar ze hun participatie- en netwerktraject kunnen volbrengen.

OPEN is een samenwerking tussen 12 lokale besturen (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem), VDAB, ZuidWest, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Huis van het Leren, FMDO, Refu Interim en het Agentschap Integratie en Inburgering.

Wil jouw organisatie inburgeraars helpen bij hun traject of heb je nog andere vragen over OPEN? Contacteer dan Saar Deschamps of Hafsa Faïk.

 

 

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt dankzij de steun van Europa WSE.

Afbeelding