Phishingmail over Energiehuizen

Opgelet: er circuleren phishingmails met volgende boodschap 

‘U komt in aanmerking voor een energiepremie van €250 bij het Energiehuis. Met al uw vragen over energie kunt u voortaan terecht in het Energiehuis van uw gemeente. Om deze premie te ontvangen dient u uw rekening te bevestigen via een website. Na het voldoen van het identificatieproces ontvangt u de premie zo snel mogelijk op uw rekening."

Een officiële instantie zoals de Vlaamse overheid of jouw Energiehuis zal je nooit via e-mail, sms of telefoon vragen naar jouw wachtwoord, bankgegevens of andere persoonlijke en gevoelige gegevens.

Denk je dat je een phishingmail hebt gekregen? Stuur een (vermoedelijk) vals bericht via e-mail door naar verdacht@safeonweb.be . Safeonweb.be scant het bericht automatisch op kwaadaardige inhoud (bv. poging tot fraude of een virus). Als de links of bijlagen schadelijk zijn, worden die doorgegeven aan de leveranciers van internetbrowsers, die de schadelijke inhoud kunnen blokkeren.

Voor meer info over hoe je phishing kan herkennen en rapporteren, zie https://www.vlaanderen.be/consumentenbescherming/phishing.