Je job:
De projectcoördinator Wonen en Energie zorgt voor de verdere integratie van de woon- en energieloketten in Zuid-West-Vlaanderen, zodat elke gemeente een uniek woon-en energieloket heeft. Daarnaast verbindt de projectcoördinator deze twee beleidsdomeinen binnen W13 om te komen tot meer energetischere en kwaliteitsvollere woningen
Het Energiehuis wordt aangestuurd door het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Vlaanderen wil dat het Energiehuis het unieke aanspreekpunt is waar burgers terechtkunnen met al hun vragen over wonen en energie. Vanuit Vlaanderen krijgt het energiehuis hiervoor de regierol. Het partnerschap tussen VEKA en Wonen Vlaanderen wordt steeds intensiever waardoor het ook aangewezen is om op beide beleidsdomeinen intensiever lokaal samen te werken.
Wonen en energie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: de energetische kwaliteit van een woning kan en mag niet los gezien worden van structurele woonkwaliteit. Energieproblemen hebben vaak te maken met de woonkwaliteit van de woning. Met één uniek woon- en energieloket in elke gemeente hoeft de burger niet uit te maken als hij met een woon- en energievraag naar het OCMW of naar het gemeentelijk woon- en energieloket moet gaan.
In Zuid-West-Vlaanderen is W13, de vereniging van 14 lokale besturen en het CAW Zuid-West-Vlaanderen, erkend als Energiehuis. De woonloketten in de gemeenten zijn het eerste aanspreekpunt voor de burgers. Het Energiehuis 2.0 ondersteunt de loketten en beheert onder andere de Energieleningen.
Wat doe je?
- De coördinator is het gezicht van het Project Wonen en Energie van het Energiehuis W13. De coördinator wordt bijgestaan door het team energie en wonen.
- De coördinator maakt de strategische doelstellingen voor deze integratie op en vertaalt deze naar de dagelijkse werking. Deze worden opgesteld rond volgende graadmeters:
- hoe is de samenwerking tussen het Energiehuis en het Woonloket/IGS-project georganiseerd
- mate van integratie fysieke loketwerking energie/wonen
- mate van integratie digitale loketwerking: website
- mate van integratie digitale loketwerking: contact burger
- mate van integratie klantenbeheer (“CRM”) en gegevensuitwisseling tussen de woon- en energieloketten
- afstemming “procesflow” energiehuizen/woonloketten (frontoffice-backoffice)
- is er voldoende basiskennis bij de loketmedewerkers over zowel wonen als energie en is de dienstverlening ‘aanbodgericht’
- Is de financiering van elke betrokken partner uit de procesflow billijk en duurzaam?
De coördinator is ook verantwoordelijk voor de uitvoering en opvolging van deze strategische doelstellingen de financiële opvolging en rapportering over voortgang van deze integratie. Gezien deze rapportage deel uitmaakt van het meerjarenplan van het Energiehuis is samenwerking nodig met de expert Wonen en Energie.
- Deze integratieoefening vraagt overleg met diverse intermediairen (gemeentes, OCMW’s,…), maar ook met andere energiehuizen en andere partners in het energielandschap (bv. Steunpunt Wonen)
- De coördinator verbindt de beleidsdomeinen wonen en energie binnen W13.
- Hierbij worden linken gemaakt en worden acties opgezet om te komen tot energetischere en kwaliteitsvollere woningen. Bv. Gevolg geven aan de resultaten van de jaarlijkse EPC en huurprijzen steekproef, eigenaar-verhuurders motiveren om te renoveren.
- Aanwezigheid op overleggen van wonen en energie zoals de regionale en lokale woonoverleggen in elke gemeente, Kerngroep Warmer Wonen met partners van zowel wonen als energie. Dit voor doorstroming van informatie om verdere beleidskeuzes te kunnen maken.
Onze waarden
- Experimenteren. Wij zijn een dynamische organisatie die openstaat voor uitdagingen. Bij ons krijg je de kans om binnen jouw opdrachten zaken uit te proberen en te ontdekken.
- Verbinden. Ons motto is: #samenwerkenwerkt. Wij zijn een team waarin iedereen klaarstaat voor elkaar. We verbinden waar nodig (met onze collega’s, deelgenoten, samenwerkingspartners …). We zorgen ervoor dat we elkaar begrijpen. We bouwen bruggen waar nodig. We hebben oog voor inclusie en diversiteit.
- Met pit. Wij zijn enthousiast en steeds op zoek naar de best mogelijke aanpak. Wij doen alles met pit. Wij zijn trekker en flexibel in alles wat we doen.
Je profiel:
- Voor de invulling van de vacature worden alleen kandidaten toegelaten met een bachelordiploma en/of masterdiploma. Kandidaten zonder bachelordiploma kunnen zich ook kandidaat stellen indien zij minimum 3 jaar relevante ervaring kunnen voorleggen.
- Indien bij het afsluiten van de inschrijvingen meer dan 25 personen weerhouden kunnen worden als geldige kandidaat, volgt een preselectie op basis van onderstaand criterium:
Elke kandidaat, ook diegene met een bachelordiploma, moet in dit geval aantonen dat hij/zij over de nodige ervaring (minimum 2 jaar) beschikt op het vlak van wonen en/of energie.
Wij bieden:
Een contract van bepaalde duur (1 jaar) maar met grote kans op verlenging:
- een bijzonder boeiende, maatschappelijk en veelzijdige belangrijke job met heel wat uitdagingen en verantwoordelijkheden;
- een aantrekkelijke verloning op B4-B5-niveau;
- met extralegale voordelen:
- maaltijdcheques van 8 euro/dag,
- flexibel uurrooster in een 38 urenweek,
- telewerken (1-2 dagen/week),
- gunstig verlofstelsel,
- eindejaarspremie,
- een gratis hospitalisatieverzekering met gunsttarief voor partner en kinderen,
- woon-werkvergoeding en fietsvergoeding,
- terugbetaling openbaar vervoer,
- naast anciënniteit vanuit de openbare sector of onderwijs, kan ook relevante ervaring uit de privésector of als zelfstandige meegerekend worden met een maximum van 8 jaar,
- aandacht voor welzijn en balans werk en privé,
- een loopbaan met ontwikkelingskansen en nieuwe uitdagingen.
Interesse?
Wij verwachten je motivatiebrief en uitgebreid cv, samen met een kopie van je diploma en het ingevuld sollicitatieformulier, uiterlijk op 2 april 2023 gericht aan vacatures@welzijn13.be.
Op 29 maart organiseert W13 van 17 uur tot 19.30 uur een informele info- en jobavond. Kom zeker langs en schrijf je in via els.peeters@welzijn13.be
Info:
Je vindt de infobundel met alle nodige info over W13, de functie, de toelatings- en aanwervingsvoorwaarden en het verloop van de selectie hieronder.
Bij vragen over de inhoud van de functie of de selectieprocedure kan je contact opnemen met Els Peeters, HR Expert W13 via els.peeters@welzijn13.be – 0473/74.03.26