Verbinder Stacey in de kijker

30 november 2022

 

Een van de nieuwste gezichten bij Konekti is Stacey Beirlaen: zij is intussen bijna drie maanden actief als verbinder. Daarvoor was Stacey een kleine drie jaar aan het werk bij het OCMW Kuurne, waar ze naar eigen zeggen enorm veel bijleerde.

"Bij OCMW Kuurne was ik met heel wat zaken bezig: leefloon, budgethulp, daklozen begeleiden, onthaal, intake doen... Enkel niet met LOI. Ik kijk alvast met een goed gevoel op die periode terug omdat het een heel boeiende periode was waarin ik veel opstak. Veel dingen komen nu trouwens van pas als verbinder."

Stacey studeerde sociaal werk en liep stage bij de jeugdrechtbank van Kortrijk. Die stond in het teken van de begeleiding van jonge gezinnen in moeilijkheden. "Toen ik afgestudeerd was, wou ik hierin verder gaan, maar ik vond niet meteen een job. Zo kwam ik in Kuurne terecht. Toen Konekti nieuwe verbinders zocht, heb ik me kandidaat gesteld. Want zo zou ik opnieuw met gezinnen kunnen werken."

"Ik doe mijn job enorm graag. Wat me enorm aanspreekt, is dat je als verbinder 'en route' gaat met het gezin. Dat gebeurt op het tempo, op vraag en op maat van het gezin. Ik merk dat gezinnen dit enorm appreciëren. Natuurlijk is een traject wel beperkt in tijd - 4 maanden - en daarom is het ook belangrijk dat het gezin een doel vooropstelt. Plus: na die 4 maanden kan het gezin samen met zijn verwijzer aan andere zaken werken."

Afbeelding