Woonclub

De voorbije maanden heeft W13 met zijn deelgenoten de werking van de Woonclub onder de loep genomen. Op basis van signalen en noden hebben wij onze werking bijgestuurd naar een mobiele en intensievere ondersteuning. Zo kunnen wij nog meer het verschil maken voor kwetsbare burgers die op zoek zijn naar een private huurwoning in de regio.

Concreet betekent dit dat er geen vaste zitdagen meer zijn per lokaal bestuur. Op heden worden nieuwe trajecten enkel opgestart op doorverwijzing van het OCMW.

Een betaalbare, geschikte en kwalitatieve huurwoning vinden op de private huurmarkt, het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Woonclub ondersteunt mensen bij het zoeken en vinden van een huurwoning in de regio Zuid-West-Vlaanderen. 

Let wel: de Woonclub behandelt enkel aanvragen van mensen die in het zuiden van West-Vlaanderen wonen. Concreet gaat het om inwoners van de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem.