Wakosta?!-app

'WAKOSTA?! -app': de wegwijzer in je budget!

Mis je soms ook het overzicht over al je uitgaven? Heb je soms de indruk dat het te moeilijk wordt om het allemaal bij te houden? Zou je graag eens weten waar je centen elke maand aan besteed worden? Vanaf nu kan het: echte controle over jouw budget binnen handbereik! Geef alle inkomsten en uitgaven in op de App. Die berekent wat er overblijft op het eind van elke week of maand.

Leren omgaan met geld is cruciaal om later niet in financiële problemen te geraken. Alles start met een duidelijk overzicht te houden over je inkomsten en uitgaven. De ‘Wakosta’app is hierbij een eigentijds hulpmiddel.

Met deze app:

  • Kan je inkomsten en uitgaven ingeven
  • Heb je zicht op je budget per maand of per week
  • Kan je op het einde van de maand je overschot (+) of tekort (-) zien
  • Kan je zelf het saldo van de vorige maand n de nieuwe maand invoeren (dit gaat niet automatisch) of je maakt per maand een nieuwe start, aan jou de keuze.
  • Bepaal je zelf hoe je je budget bijhoudt

 

De APP staat op je smartphone, wat het bijhouden van je inkomsten en uitgaven ook heel makkelijk maakt. Sta je in de winkel aan de kassa en heb je net je betaling gedaan, dan kan je dit meteen en zonder enige moeite bijhouden in de app. Geen ticketjes meer bijhouden tot je deze thuis in je budgetplanner kan ingeven. Gewoon even intikken bij je uitgaven op je app en je overzichtje wordt aangepast.

Je kan deze app voor jezelf gebruiken maar het kan ook een bruikbaar hulpmiddel zijn:

  • voor u als ouder om te praten over financiële opvoeding met je zoon of dochter. Zo is er de brochure ‘geld in handen van je kind’.
  • voor uw vereniging waarin u concreet aan de slag wil gaan rond dit thema. De app is een onderdeel van de budgetbeurs.  De mobiele budgetbeurs als het ervaringsparcours rond de kost bij zelfstandig wonen kan ontleend worden bij BIZ.

 

Download de app, probeer ze uit, door er mee om te gaan zal je de app snel leren kennen. Beschikbaar in de Play Store (android) en App Store (IOS).

 

De app is een initiatief van BIZ.  Om de brochure te bestellen, de budgetbeurs te ontlenen of voor meer info kan u mailen naar an.deburghgraeve@welzijn13.be of jorien.biesbrouck@welzijn13.be