Vacature - Vrijwilliger bij Woonclub
Woonclub zoekt enthousiaste vrijwilligers!
 
Het regioproject Woonclub van W13 is op zoek naar vrijwilligers die mensen willen helpen in hun zoektocht naar een huurhuis en die willen zorgen voor een extra steuntje in de rug. De zoektocht naar een huurwoning op de private huurmarkt verloopt voor velen niet van een leien dakje. Sommigen weten niet waar te beginnen. Anderen dreigen hun woning te verliezen.
 
In de hele regio Zuid-West-Vlaanderen kunnen die mensen bij Woonclubpunten terecht voor hulp, advies en ondersteuning. We kijken welke huurwoning men zoekt en wat haalbaar is. We zoeken uit hoe we een geschikte huurwoning kunnen vinden en de bezoeker krijgt stap voor stap steun tijdens de zoektocht.
 
Zoek je zinvol vrijwilligerswerk? Een aantal uren vrije tijd per week? Wil jij mensen helpen om dat plekje te vinden waar ze zich thuis kunnen voelen?
 
Je gaat gedurende een aantal uren per week mee op plaatsbezoek of naar immokantoren om iemand die woonst zoekt te ondersteunen. Het gaat om mensen uit kwetsbare doelgroepen die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken bij het zich kandidaat stellen voor een huurwoning.
 
- Ben jij communicatief sterk?
- Sta jij open voor diverse doelgroepen?
- Kan jij je vlot verplaatsen? (eigen wagen is een pluspunt)
- Beschik jij over minimale pc- kennis en kan jij eenvoudige administratieve taken uitvoeren?
 
We zoeken enthousiaste mensen die bereid zijn voor langere tijd zich te engageren om samen op pad te gaan. Mensen die meerdere talen spreken zijn ook zeker welkom. Affiniteit met de woonmarkt is een extra troef.
 
Wat kunnen wij bieden?
 
- Een leuke werksfeer
- Veel sociaal contact
- Voldoende ondersteuning en vorming
- Een verrijkende ervaring met regelmatig overleg
 
Het vrijwilligerswerk vindt plaats in volgende regio's - keuze uit volgende gebieden:
 
Regio 1: Kortrijk
Regio 2: Waregem, Anzegem, Avelgem, Zwevegem
Regio 3: Harelbeke, Lendelede, Kuurne, Deerlijk
Regio 4: Menen, Wevelgem, Wervik
 
Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact!