Regionale vrijwilligerswerking Woonclub

Vóór de opstart van dit regionale verhaal waren er al 2 vrijwilligers actief bij de Woonclub van Kortrijk: Ann Vandeweege en Marc Vanmoerkerke.

In de andere steden en gemeenten kon de Woonclub op steeds meer belangstelling rekenen. Om dezelfde dienstverlening aan elke bezoeker te kunnen garanderen, werd besloten om in oktober 2017 een regionale vrijwilligerswerking op te richten. Enkele infovergaderingen en persoonlijke gesprekken later kon de regionale Woonclub met zijn nieuwe vrijwilligers aan de slag!

De ene groep vrijwilligers helpt met de opmaak van de immolijsten waarop de aanbiedingen op de private huurmarkt van het moment per gemeente opgelijst worden. Deze lijsten worden gebruikt tijdens de permanenties, zodat de Woonclubmedewerkers efficiënt op de vraag van de bezoeker kunnen inspelen. In de drukste Woonclubpunten gaat een andere groep vrijwilligers de medewerkers ondersteunen. Dit doen ze door na het intakegesprek samen met de bezoeker op de immolijsten en op het internet op zoek te gaan naar een geschikte, kwalitatieve en betaalbare huurwoning.

Wij zijn dan ook ontzettend dankbaar dat deze vrijwilligers zich belangeloos willen inzetten!

Uiteraard willen we blijvend investeren in dit succesverhaal! De mogelijkheden om de vrijwilligerswerking verder uit te breiden worden bekeken.