Regionale trefdag dak- en thuisloosheid op 20 september

In maart 2022 werden de resultaten van de eerste regionale dak- en thuislozentelling in Zuid-West-Vlaanderen bekendgemaakt. In de nacht van 28 op 29 oktober 2021 werden in Zuid-West-Vlaanderen 834 volwassenen geteld die dak- of thuisloos zijn. Er werden ook 479 minderjarige kinderen geteld die deze precaire verblijfplaats delen met hun ouder(s). Alles samen maakte dat 1.313 dak- en thuisloze personen.

Uiteraard blijven we als regio niet bij de pakken zitten. Op dinsdag 20 september 2022 organiseert W13 een regionale trefdag dak- en thuisloosheid. Graag luistert W13 naar ideeën over een nieuw actieplan dak- en thuisloosheid, want om dakloosheid te beëindigen hebben we hulp nodig.

Aan de hand van verschillende workshops (o.a. rond preventie van dak- en thuisloosheid, het betrekken van de doelgroep …) zullen de deelnemers input en signalen kunnen geven. Bovendien heeft W13 de eer om Leen Ackaert te ontvangen. Zij is beleidsadviseur bij het kinderrechtencommissariaat. In een keynote zal zij ons meer vertellen over dak- en thuisloosheid vanuit kindperspectief.

Het wordt met andere woorden een boeiende dag vol uitwisseling.

Praktisch

Wanneer: dinsdag 20 september 2022, van 10 uur tot 17 uur (het is ook mogelijk om in te schrijven voor een halve dag).

Waar: OC Leieland, Guido Gezellestraat 55a, 8710 Ooigem (Wielsbeke).

Inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link.