BIZ NODIGT GEERDT MAGIELS UIT…

schulden en schaarste

ALS TE WEINIG TE VEEL WORDT

Waarom weinig hebben grote gevolgen heeft...

 

Lezing en uitwisselingsmoment met GEERDT MAGIELS op 13 juni 2019

Als we te weinig van iets hebben treden specifieke veranderingen op in brein en lichaam. Of het gaat om te weinig geld, voedsel, tijd of vriendschap, de neurologische en psychologische effecten zijn dezelfde. Door schaarstestress met een versmalde mentale en cognitieve bandbreedte doen we dingen die we beter niet zouden doen. Het recente onderzoek van onder andere econoom Sendhil Mullainathan, Psycholoog Eldar Shaffir of neurowetenschapper Daniel Levitin laat zien hoe tekorten een rol spelen in ons leven. De psychopathologie van de schaarste biedt een verhelderende  kijk op armoede en overvloed.

Geerdt Magiels is bioloog en filosoof. Hij schrijft en praat over wetenschap en kunst, gezondheid en geneeskunde, biologie, breinen en genen. Geerdt Magiels is ook vaak te horen op de radio en te zien in de krant, Recent verschenen boek van Meneer Magiels zijn: ‘Al te gek’ en ‘ Ingewikkeld’.  Boeken over (over)leven met psychoses .

‘Een must voor elke basiswerker’

‘Zeer bruikbaar als achtergrond (kader) voor ons werk. Belangrijk om af en toe dergelijke 'voeding' te krijgen zodat we dit kunnen meenemen in ons dagelijks werk.’

‘De insteek van de biologie vond ik een schitterende aanvulling’

‘Het maakt me vooral alert’

Een greep uit de feedbackcommentaren van de deelnemers van de BIZ-regio Antwerpen-vormingen over “Schulden en Schaarste” door Geerdt Magiels.

 

Waar? Leiedal, president kennedypark 10 in Kortrijk (grote zaal)

Wanneer? Donderdag 13 juni om 9u00 (einde voorzien om 13u30)

BROODJES WORDEN VOORZIEN!

Hoe inschrijven? Inschrijven kan je door het inschrijvingsformulier in te vullen en het betalen van 10 euro inschrijvingsgeld.

                                            * CAW Zuid West Vlaanderen BE11 3850 5964 3848 met vermelding  ‘Geerdt Magiels +  Naam’

                                            * Inschrijvingsformulier