Food Act 13 - De eerste resultaten

Dat Rome niet gebouwd werd in één dag tijd wisten we al een tijdje, maar dat verhindert Food Act 13 niet om in een relatief korte tijd bijna volledig op kruissnelheid te geraken!

Sinds begin december werkt Food Act 13 vanuit Kuurne aan een verbeterde en efficiëntere manier van voedselherverdeling. Toegegeven: hier en daar kenden we wat vertraging, kon communicatie wat beter, was het jammer dat er een spiegel van een koelwagen werd afgereden maar dit in de marge… Resultaten zijn fijner om mee te geven: 14 doelgroepmedewerkers, 2 coaches, 1 administratieve medewerker, 4 camionettes, 1 gekoelde loods, 750 plastieken bakken, middelen van PDPO, financiën van ieder betrokken OCMW, private middelen van Lions Harelbeke en Provinciale Voedselbank en tevreden verantwoordelijken.

Dit zijn de ingrediënten om samen te werken met 6 Colruyts, 8 Aldi’s, 1 Bio-Planet, 1 Metrovestiging, 1 Hypercarrefour en tal van lokale handelaars en landbouwers. Hierdoor halen we dagelijks +/- 1100 à 1200 kg aan voedseloverschotten op en verdelen we deze iedere week aan ongeveer 40 à 45 organisaties. Een mooi recept om te werken aan regionale samenwerking.