Bedrijf Nobscot schenkt 6.730 handpoppen aan W13
Op vrijdag 26 november kreeg Food Act 13 een speciale lading binnen: Nobscot uit Oostrozebeke schonk 7.630 handpoppen en 957 poppentheaters aan W13. Die handpopjes zullen in Zuid-West-Vlaanderen onder gezinnen in een kwetsbare situatie worden verdeeld.

Nobscot is een bedrijf dat enerzijds distributeur is in kookgerei (Beka, Kitchen Fun) en anderzijds op maat gemaakte getrouwheidsprogramma's ontwikkelt. Bij dergelijke programma’s verzamelen klanten van een winkel(keten) zegels, die ze dan kunnen inruilen voor een geschenk.

Van aap tot tijger

Michel Delmulle, general manager van Nobscot: "We verkopen onze getrouwheidsacties vaak op nationaal niveau en dat brengt een gigantische voorraad met zich mee. Het is echter niet altijd even evident om in te schatten hoeveel stuks we nodig zullen hebben en dan worden we wel eens geconfronteerd met een overstock."

Nobscot had een overstock van een collectie gericht op kinderen, genaamd Bambini. Die bestaat uit zes verschillende pluchen handpoppen (aap, beer, giraf, luipaard, olifant, tijger) en een poppentheater waarmee kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Het gaat om in totaal 7.630 handpoppen, plus nog eens 957 poppentheaters, met een marktwaarde van in totaal 143.139,13 euro. De transportfirma M-express uit Ingelmunster bracht vrijdagnamiddag gratis de handpoppen en poppentheaters naar Kuurne.

Toch een cadeautje

Michel Delmulle van Nobscot: "Veel kinderen krijgen vandaag niet de kansen waar ze recht op hebben. Een kind moet de kans krijgen om kind te zijn en dus te spelen. Niet voor elk gezin is dat vanzelfsprekend, ondanks de kindertijd erg bepalend is voor hun verdere leven.”

“De feestdagen staan bovendien voor de deur. We willen er niet aan denken hoeveel kinderen er zijn waar de sint niet kan langs gaan. Of waar er geen cadeautjes onder de kerstboom liggen of er überhaupt zelfs geen kerstboom staat … Daarom hebben we onze connectie bij de Lions Club Zwevegem aangesproken en zijn we blij om kansarme kinderen uit de regio te kunnen helpen. We zijn er ons bewust van dat dit slechts een kleine pleister op de wonde is, maar we hopen hier toch een aantal kinderen blij mee te maken."

Grote sociale reflex in onze regio

W13 is heel dankbaar met de schenking van die duizenden pluchen handpoppen. Food Act 13 zal die naar de verschillende sociale diensten van de Zuid-West-Vlaamse gemeenten brengen, die op hun beurt de handpoppen zullen uitdelen.

Philippe De Coene, voorzitter W13: “Geen betere periode dan de eindejaarsperiode om zo een mooie schenking naar de kinderen te brengen. We verdelen deze handpoppen netjes onder de 14 gemeenten van onze organisatie en het CAW Zuid-West-Vlaanderen. Zo een geschenk is altijd welkom en al zeker voor kinderen die helaas niet te veel cadeautjes krijgen. Hierbij willen we met W13 uitdrukkelijk de firma Nobscot danken: nogmaals een bewijs dat er in onze regio een grote sociale reflex is.”